Вплив режимів обробки та способу внесення бета-глюкану вівса на споживчі характеристики йогурту питного - Іващенко, Ольга Миколаївна; Поліщук, Галина Євгеніївна (My University, 2022)
Вівсяний β-глюкан є розчинним полісахаридом .і може використовуватися у складі ферментованих молочних продуктів, але таке поєднання може призвести до термодинамічної несумісності з казеїном. Досліджували зразки йогурту з різним відсотковим вмістом полісахариду зі стабілізуючим ефектом − бета-глюкану вівса для покращання реологічних показників йогурту.
Keywords: β-глюкан вівса; йогурт; структуруюча стабільність; oat β-glucan; yogurt; structural stability; кафедра технології молока і молочних продуктів