Формалізація залежності теплофізичних характеристик знежиреного молока від температури і концентрації СЗМЗ - Скарбовійчук, Олександр Михайлович; Федоров, Володимир Гаврилович (My University, 2011)
За результатами експериментальних досліджень методами і засобами теплометрії теплофізичних характеристик знежиреного молока на інтервалі температури від 0 до 90 ºС і масової частки сухого знежиреного молочного залишку (СЗМЗ) від 0,092 до 0,5 визначені емпіричні залежності вимірюваних характеристик від температури і концентрації СЗМЗ в досліджуваній сировині.

The empirical functions of thermophysical characteristics of defatted milk were estimated on the basis of heatflowmetric researches. As independent variables stand duty temperature (interval 0 – 90 ºC) and concentration of dry milk residuum (0,092 – 0,5).
Keywords: знежирене молоко; skimmed milk; теплофізичні характеристики; емпіричні залежності; thermal characteristics; empirical dependence