Військовий облік в кадровому адмініструванні та діловодстві - Тур, Олеся Василівна (My University, 2023)
З’ясовано, що кадрове адміністрування здійснює управління трудовими ресурсами через систему взаємопов’язаних організаційних, економічних і соціальних заходів, спрямованих на відбір персоналу, створення умов соціального розвитку та використання потенціалу персоналу на рівні організації, а також ведення документації з дотриманням трудового законодавства та відповідних норм права. Визначено, що організація кадрового адміністрування і діловодства на підприємствах зазнало суттєвих змін після набуття чинності Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» та постанови № 1487, який затвердив Порядок організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів. Відповідно до даної постанови організація військового обліку покладається на керівників підприємств, а обов’язки з ведення військового обліку на працівників служб: персоналу, управління персоналом. У разі відсутності таких служб дані обов’язки виконує особа, яка веде облік працівників. It was found that the personnel administration manages labor resources through a system of interrelated organizational, economic and social measures aimed at personnel selection, creating conditions for social development and using the potential of personnel at the level of the organization, as well as maintaining documentation in compliance with labor legislation and relevant norms of law. It was determined that the organization of personnel administration and record keeping at enterprises underwent significant changes after the entry into force of the Law of Ukraine "On the Organization of Labor Relations in the Conditions of Martial Law" and Resolution No. 1487, which approved the Procedure for the organization and maintenance of military records of conscripts, conscripts and reservists. According to this resolution, the organization of military accounting is entrusted to the heads of enterprises, and the duties of keeping military accounting toemployees of services: personnel, personnel management. In the absence of such services, these duties are performed by the person who keeps records of employees.
Keywords: кафедра економіки праці та менеджменту; військовий облік; військово-облікові документи; воєнний стан; трудове законодавство; кадрове адміністрування; діловодство; military accounting; military accounting documents; martial law; labor legislation; personnel administration; record keeping