Сироваткові напої з вологозв'язуючими рослинними інгредієнтами - Грек, Олена Вікторівна; Красуля, Олена Олександрівна (My University, 2012)
В статті обгрунтовано актуальність та спосіб виробництва молоковмісного напою з інгредієнтами, які мають високу біологічну цінність та здатність до підвищення в’язкості. Особлива увага приділена механізму зміни вище вказаного показника при введенні до напоїв пророщених злаків. In the article grounded actuality and method of production of milk-containing drink with ingredients which have a high biological value and ability to increase the viscosity index. The special attention is paid to the mechanism of change of the higher indicated index when introduction the germinated cereals to drinks.
Keywords: сироватковий напій; whey drink; пророщені злаки; germinated cereals; екструдат; extrudate; в’язкість; viscosity; ІЧ-спектроскопія; IR-spectroscopy; зв’язана волога; bound moisture; кафедра технології молока і молочних продуктів