Проблема системності при імплементації сучасних технологій навчання - Яненко, Лариса Петрівна (My University, 2015)
Виходимо з парадигми, що людство уникне самознищення, якщо встигне до епохи закінчення базових для людей природних ресурсів створити на планеті Земля ноосферу. Це буде можливо розуму лише тепер, коли людство розробило багато когнітивних засобів пізнання, коли ми озброїлися потужними електронними помічниками, системами штучного інтелекту із швидкими і практично необмеженими сховищами цифрових даних та знань. Проте, використання всіх цих можливостей вимагає постійно діючих відповідних технологій навчання, починаючи практично від народження і до смерті кожної окремої людини. Лише так можливо підняти людство на рівень ноосфери! Exit the paradigm that humanity will avoid self-destruction, if you have time to end the era of basic natural resources for people to create on Earth noosphere. This will be possible only reason now that humanity has developed many tools of cognitive knowledge when we armed with powerful electronic assistants, artificial intelligence systems are rapid and virtually unlimited storage of digital data and knowledge. However, use of these opportunities requires permanent appropriate learning technologies, starting almost from birth and death of each individual. Only thus can raise the level of the noosphere humanity!
Keywords: імплементація; технології навчання; проблема системності; implementation; technology training; systemic problem; кафедра іноземних мов професійного спрямування