Гладкомаз, Владислава ІгорівнаЧернова, Наталія Миколаївна2019-12-122019-12-122019Гладкомаз, В. І. Дослідження процесу пом’якшення води за допомогою природного сорбента цеоліта / В. І. Гладкомаз, Н. М. Чернова // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 85 Ювілейної Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, присвяченої 135-річчю Національного університету харчових технологій, 11-12 квітня 2019 р. – Київ : НУХТ, 2019. – Ч. 1. – С. 263.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/30542Досліджено вплив маси наважки природного цеоліту для пом’якшення води. Встановлено, що зі збільшенням маси наважки цеоліту залишкова концентрація іонів Mg2+ зростає, що свідчить про наявність процесу десорбції. The weight of natural zeolite samples to water softening effectiveness was investigated. It was found that increase in the zeolite samples weight, increases Mg2+ ions residual concentration, which indicates desorption process presence.uk-UKцеолітпом’якшення водимагнійкальційзагальна жорсткістьдесорбціяzeolitwater softeningmagnesiumcalciumgeneral hardnessdesorptionкафедра технології цукру і підготовки водиДослідження процесу пом’якшення води за допомогою природного сорбента цеолітаThesis