Поліщук, Галина ЄвгеніївнаГулак, Олена ВолодимирівнаВовкодав (Обізюк), Наталія ІванівнаБреус, Наталія МиколаївнаПерцевой, Федір Всеволодович2015-04-062015-04-062010Обгрунтування технологічних режимів одержання рослинних екстрактів для їх застосування у виробництві морозива / Г. Є. Поліщук, О. В. Гулак, Н. І. Вовкодав, Н. М. Бреус, Ф. В. Перцевий // Наукові праці НУХТ. - К. : НУХТ, 2010. - № 33. - С. 20-23.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/20110В статті обґрунтовано вибір нових видів рослинної сировини для виробництва морозива на основі екстрактів. Досліджено ефективність екстрагування за різних технологічних параметрів(температура, тривалість, співвідношення компонентів системи) та розроблено математичну модель з метою прогнозування перебігу масообмінного процесу для кожного виду рослинного матеріалу. In the article substantiation of choice of new types of vegetable raw material for the extracts basis ice cream production is given. Efficiency of extraction by different technological parameters (temperature, duration, ratio of components of the system) is investigated and mathematical model for prognostication of mass exchange process behaviour for each type of vegetable raw material is developed.otherекстрагуванняморозиворослинні екстрактиextractionvegetable extractsice creamкафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпекикафедра технології молока і молочних продуктівОбгрунтування технологічних режимів одержання рослинних екстрактів для їх застосування у виробництві морозиваArticle