Харчові добавки і їх композиції у технології м'ясопродуктів - Фурсік, Оксана Петрівна; Віхоть, Катерина Олександрівна; Страшинський, Ігор Мирославович (My University, 2015)
Сучасні технології м’ясних продуктів передбачають використання різних харчових добавок, які поліпшують їх властивості. Основними харчовими добавками, які застосовують у технології м’ясних продуктів є гідроколоїди і білкові препарати тваринного та рослинного походження. У матеріалах подана характеристика наведених добавок. Modern technology of meat products include the use of different food additives which improve its properties. The main food additives, which are used in the technology of meat products are hydrocolloids and protein preparations of animal and vegetable origin. The specifications listed additives presented in this material.
Keywords: білкові препарати; стабілізатори консистенції; гідроколоїди; м’ясні продукти; protein preparations; stabilizers consistence; hydrocolloids; meat products; кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів