Використання теоретико-ігрового підходу в задачах синтезу оптимальних робастних регуляторів для об’єктів, що функціонують в умовах невизначеності - Лобок, Олексій Петрович; Гончаренко, Борис Миколайович (My University, 2014)
У статті розглянуто задачу побудови оптимального робастного керування у вигляді зворотного зв’язку від стану лінійної динамічної системи, яке мінімізує інтегрально-квадратичний функціонал при найбільш несприятливих збуреннях системи. Отримано однопараметричне сімейство мінімаксних регуляторів, при яких заданий критерій не перевищує визначеного граничного значення. Оптимальне мінімаксне керування знаходиться шляхом пошуку мінімально допустимого порогового значення функціоналу за допомогою чисельних ітераційних методів. The problem of constructing optimal robust control as a feedback connection from the state of linear dynamic system, which minimizes the integral square functional under the most adverse perturbations of the system, is considered. One-parameter family of minimax controllers has been created, for which a given criterion does not exeed a certain limit. Minimax optimal control can be developed by searching the minimum threshold functionality value using numerical iterative methods
Keywords: оптимальне управління; робастний регулятор; мінімаксне керування (оцінювання); теорія диференціальних ігор; optimal control; robust controler; minimax criterion; the theory of differential; games; кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка