Механізм обґрунтування інвестиційних рішень - Стахурська, Світлана Антонівна (My University, 2022)
Механізм обґрунтування інвестиційних рішень з погляду послідовності дій доцільно розглядати як сукупність декількох блоків робіт: вибір інвестиційного ринку як об’єкта інвестування, дослідження стану інвестиційного ринку: оцінка інвестиційного клімату країни та оцінка кон’юнктури інвестиційного ринку, оцінка та прогнозування інвестиційної привабливості галузей, оцінка та прогнозування інвестиційної привабливості регіонів. оцінка та прогнозування інвестиційної привабливості підприємств; обґрунтування можливих форм інвестування; обґрунтування конкретних проєктних рішень. Такий підхід до розгляду механізму обґрунтування інвестиційних рішень варто розглядати як процесний підхід вироблення інвестиційного рішення. Більш глибоке і комплексне бачення механізму обґрунтування інвестиційних рішень слід розширити доповненнями за рахунок інших підходів: структурного (суб’єкти і об’єкти обґрунтувань і прийняття рішень), сценарного (можливі варіанти обґрунтування і вибору інвестиційних рішень) тощо, що є предметом окремих досліджень. The mechanism for justifying investment decisions from the point of view of the sequence of actions should be considered as a set of several blocks of work: the selection of the investment market as an investment object, the study of the state of the investment market: assessment of the country's investment climate and assessment of the investment market situation, assessment and forecasting of the investment attractiveness of industries, assessment and forecasting the investment attractiveness of regions. assessment and forecasting of investment attractiveness of enterprises; justification of possible forms of investment; justification of specific project decisions. This approach to consideration of the mechanism of justification of investment decisions should be considered as a process approach to making an investment decision. A deeper and more complex vision of the mechanism of justification of investment decisions should be expanded with additions due to other approaches: structural (subjects and objects of justification and decision-making), scenario (possible options for justification and selection of investment decisions), etc., which are the subject of separate studies.
Keywords: інвестиції; інвестиційні рішення; механізм обгрунтування інвестиційних рішень; investment; investment decisions; mechanism for justifying investment decisions; кафедра економіки праці та менеджменту