Коваль, Ольга АндріївнаГуць, Віктор Степанович2015-03-252015-03-252015Коваль, О. А. Енергетика масажування м’ясної сировини / О. А. Коваль, В. С. Гуць // Перспективи розвитку м'ясної, молочної та олієжирової галузей у контексті євроінтеграції : програма та матеріали четвертої Міжнародної науково-технічної конференції, 24 — 25 березня 2015 р. – К. : НУХТ, 2015. – С. 16-17.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/19829Масажування та тумблювання м'ясної сировини розглядають як специфічну цілеспрямовану механічну обробку, що базується на принципах використання енергії циклічного стискання, падіння шматків м'яса з певної висоти, тертя їх між собою та стінки барабана. При масажуванні відбуваються пружно- в’язкі деформації тканин, виникає ефект "стиснення-розтягування", який призводить до структурних змін в м'ясі, інтенсифікації фільтраційно-дифузійних процесів насичення м’яса розсолом та перерозподілу його початкових центрів насичення що виникли при попередньому ін’єкціюванні сировини засолочними розсолами.otherмасажуваннямеханічна обробкам’ясна сировинамассированиемясное сырьемеханическая обработкаmassagingmachiningraw meatкафедра екології та екоменеджментукафедра технології ресторанної і аюрведичної продукціїЕнергетика масажування м’ясної сировиниThesis