Заходи щодо профілактики йоддефіцитних станів у населення - Корзун, Віталій Наумович; Антонюк, Ірина Юріївна (My University, 2014)
У статті описано небезпечні наслідки дефіциту йоду та селену у різні періоди життя людини. Запропоновано заходи щодо профілактики йоддефіцитних станів у різних верств населення. Доведено доцільність використання морських водоростей у нових функціональних продуктах з метою забезпечення раціонів харчування населення органічним йодом і селеном.
Keywords: йоддефіцитні і селенодефіцитні стани; профілактика; морські водорості; цистозіра; йоддефицитные и селенодефицитные состояния; морские водоросли; профилактика; цистозира; iodine and selenium deficiency states; prevention; seaweed; cystoseira