Математичне моделювання гідродинамічної структури потоку дифузійного соку в переддефекаторі на основі експериментальних функцій розподілу часу перебування елементів потоку - Рева, Леонід Павлович; Петруша, Оксана Олександрівна; Мірошник, Володимир Олександрович (My University, 2012)
Під час проведення процесів очищення дифузійного соку важливим показником є структура потоків у апаратах, що суттєво вливає на технологічні аспекти процесу. Так на базі фізичної моделі вертикального прогресивного протитечійного переддефекатора було досліджено розподіл часу перебування частинок основного потоку в апараті. Отримані функції розподілу часу перебування стали базою для створення гідродинамічної моделі потоку, що адекватно описує експериментальні дані для основного потоку фізичної моделі переддефекатора. During the cleaning process of diffusion juice is an important indicator of the structure of flows in vehicles that would significantly affect the technological aspects of the process. So based on the physical model of vertical progressive predefecation tank distribution was investigated for time in the main stream of particles in the machine. The mathematical simulation of the process of concentration of indicator in predefecation tank pulse disturbance at the system in accordance with experimental data.
Keywords: дисперсія; dispersion; структура потоків; статистичні характеристики; моделювання; комірчаста модель; structure of flows; statistical characteristics; modelling; cellular model; кафедра експертизи харчових продуктів; кафедра технології цукру і підготовки води