Збагачення продуктів з модифікованим жировим складом - Грек, Олена Вікторівна; Тимчук, Алла Вікторівна; Онопрійчук, Олена Олександрівна (My University, 2019)
Досліджено технологічні властивості продуктів переробки обліпихи для використання в якості збагачувача складових продуктів модифікованого жирового складу. Збагачення таких продуктів шротом Hippopharhamnoides L. typus, є можливим, а технологічний ефект (жиро– та вологоутримання) необхідно підсилювати додаванням інших харчових волокон.
Keywords: жироутримувальна здатність; вологоутримувальна здатність; обліпиха; молочні продукти; fat-holding capacity; moisture-holding ability; sea buckthorn; dairy products; кафедра технології молока і молочних продуктів