Заморожування, як ефективний спосіб зберігання рослинної сировини - Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Марченко, Артем Володимирович (My University, 2024)
Заморожування забезпечує мінімальні втрати вітамінів та збереження органолептичних властивостей свіжої сировини після розморожування. Незважаючи на переваги, існують і недоліки, такі як висока вартість обладнання та енергозатрати, а також можлива втрата форми та виділення соку сировиною з ніжною структурою після розморожування. У публікації також наголошується на важливості швидкості заморожування, розрізняючи повільне, швидке та надшвидке заморожування, при цьому надшвидке заморожування мінімізує деформацію сировини. Freezing ensures minimal vitamin loss and the preservation of the organoleptic properties of fresh raw materials after thawing. Despite the advantages, there are also drawbacks, such as the high cost of equipment and energy consumption, as well as the potential loss of shape and juice release from raw materials with a delicate structure after thawing. The publication also emphasizes the importance of freezing speed, distinguishing between slow, rapid, and ultra-rapid freezing, with ultra-rapid freezing minimizing raw material deformation.
Keywords: кафедра технології консервування; рослинна сировина; заморожування; plant raw materials; freezing