Грек, Олена ВікторівнаОвсієнко, Кіра ВолодимирівнаТимчук, Алла ВікторівнаОнопрійчук, Олена Олександрівна2020-11-062020-11-062019Патент на винахід № 118933 UA, МПК A23C 21/06 (2006.01) Спосіб виробництва концентрату сироватко-вершкового / Грек О. В., Овсієнко К. В., Тимчук А. В., Онопрійчук О. О. ; заявник-патентовласник Національний університет харчових технологій. – № a 201802074 ; заявл. 28.02.2018 ; опубл. 25.03.2019, Бюл. № 6, 2019 р.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/32097Винахід стосується способу виробництва концентрату сироватко-вершкового, що включає згущення, структуроутворення, перемішування та охолодження, фасування продукту, витримку, причому як сировину використовують суміш підсирної сироватки з рідким білковим концентратом, отриманим методом ультрафільтрації, у співвідношенні (1,5:1,0)-(1,3:1,2), після згущення додають вершки у кількості 12-18 %, структуроутворення проводять протягом 60-80 хв, а охолодження проводять протягом 2,0-2,8 год.сироваткаконцентратзгущеннявершкикафедра технології молока і молочних продуктівСпосіб виробництва концентрату сироватко-вершкового (Патент на винахід № 118933)Technical Report