Спосіб виробництва концентрату сироватко-вершкового (Патент на винахід № 118933) - Грек, Олена Вікторівна; Овсієнко, Кіра Володимирівна; Тимчук, Алла Вікторівна; Онопрійчук, Олена Олександрівна (My University, 2019)
Винахід стосується способу виробництва концентрату сироватко-вершкового, що включає згущення, структуроутворення, перемішування та охолодження, фасування продукту, витримку, причому як сировину використовують суміш підсирної сироватки з рідким білковим концентратом, отриманим методом ультрафільтрації, у співвідношенні (1,5:1,0)-(1,3:1,2), після згущення додають вершки у кількості 12-18 %, структуроутворення проводять протягом 60-80 хв, а охолодження проводять протягом 2,0-2,8 год.
Keywords: сироватко-вершковий концентрат; ультрафільтрація; кафедра технології молока і молочних продуктів