Дослідження кінетики процесу екстрагування похідних хлорофілу з базиліку звичайного - Пелехова, Любов Сергіївна; Усатюк, Світлана Іванівна; Арсеньєва, Лариса Юріївна (My University, 2013)
У статті представлено результати досліджень впливу температури, тривалості та гідромодуля на процес екстрагування похідних хлорофілу базиліку звичайного сушеного соняшниковою олією та виведено рівняння математичної моделі. The article presents the research results of the influence of temperature, time and hydromodulus on the process of chlorophyll extracting from the dried basil by sunflower oil. The mathematical model of the process has been deduced.
Keywords: кінетики процесу; kinetics of the process; екстрагування; extraction; похідні хлорофілу; chlorophyll derivatives; базилік; basil; кафедра експертизи харчових продуктів