Біотехнологічна оцінка якості хлібопекарських дріжджів вітчизняного виробництва - Тесля, Ольга Дмитрівна; Дробот, Віра Іванівна; Фалендиш, Наталія Олексіївна; Степанюк, І. С. (My University, 2008)
Дослідження присвячені визначенню мікробіологічних та біохімічних властивостей хлібопекарських дріжджів різних вітчизняних виробників. Встановлено, що найкращою бродильною активністю володіють дріжджі ЗАТ «Ензим», які мають високу підйомну силу, а також мальтазну та зимазну активність. Research devoted to the definition of microbiological and biochemical properties of yeast baking various domestic producers. Found that the best fermenting yeast activity have CJSC "Enzyme", which have a high lift and maltaze and zymaze activity.
Keywords: бродильна активність; мікробіологічні процеси; підйомна сила; дріжджові клітини; мальтазна активність; fermentation activity; microbiological processes; lifting capacity; yeast cells; maltasie activity; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів