Місечко, Наталія ОрестівнаДробот, Віра ІванівнаБондаренко, Юлія Вікторівна2015-03-172015-03-172014Патент 86854 UA, МПК А 21 D 2/00 (2013.01) Діабетичний булочний виріб / Місечко Н. О., Дробот В. І., Бондаренко Ю. В. ; заявник Національний університет харчових технологій. – № u 201309458 ; заявл. 29.07.2013 ; опубл. 10.01.2014, Бюл. № 1, 2014 р.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/19689Патент на корисну модель. Запропоновано рецептуру діабетичного булочного виробу. Діабетичний булочний виріб, який містить борошно, цукрозамінник, дріжджі, сіль, олію соняшникову, який відрізняється тим, що як цукрозамінник використовується композиція фруктози та сорбіту. Запропонований склад інгредієнтів дозволяє отримати діабетичні булочні вироби з композицією фруктози та сорбіту, які мають пребіотичні властивості, низький глікемічний індекс та високу якість. The patent for useful model. Proposed recipe diabetic bakery products. Diabetic bakery product that contains flour, sweetener, yeast, salt, sunflower oil, wherein is used as a sweetener composition of fructose and sorbitol. The proposed structure of components allows to receive diabetic bakery products with the composition of fructose and sorbitol that have prebiotic properties, low glycemic index and high quality.uk-UKсорбітфруктозацукрозамінникпребіотикsorbitolfructosesweetenerprebioticкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівДіабетичний булочний виріб (Патент на корисну модель № 86854)Other