Турбулентний режим руху реологічних рідин в трубах - Кулінченко, Віталій Романович; Дубковецький, Ігор Володимирович (My University, 2011)
Виконані теоретичні дослідження і їх співставлення з раніше отриманими експериментальними даними ряду авторів. Отримані узагальнюючі залежності, які з високою достовірністю характеризують динаміку руху неньютонівських рідин.

He carried out theoretical studies and their comparison with the previously obtained experimental data of a number of authors. Obtained the generalized dependence, which with high reliability characterize the dynamics of motion of non-newtonian fluids.
Keywords: реологія; rheology; псевдопластичні середовища; гідродинаміка; гідравлічні опори; ламінарний і турбулентний режими руху; апроксимація; pseudoplastic environment; hydrodynamics; hydraulic outriggers; laminar and turbulent regimes of motion; approximation; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв