Раціональна обробка пивоварних відходів - Малюжко, Олена Володимирівна; Нікітін, Геннадій Олексійович; Салюк, Анатолій Іванович (My University, 2001)
Дослідження свідчать, що побічний продукт пивоварного виробництва – білковий відстій – можна використовувати як джерело енергії, а також як сировину для кормових добавок. Досліджувалась зміна концентрації гірких речовин в процесі метанового бродіння. У збродженому білковому відстої кількість гірких речовин становила 25,85 г/л, тобто знижувалась на 27%. При наступній подвійній ектракції збродженого відстою хлороформом кількість гірких речовин зменшувалась ще на 49%, загалом на 76%. Studies show that the by-product of the brewing industry - protein-sludge can be used as an energy source and as a raw material for feed additives. We investigated the change in the concentration of bitter compounds in the methane fermentation. In the fermented protein sludge amount of bitter substances was 25.85 g / l, that is reduced by 27%. The next time a double ektraktsii digested sludge chloroform of bitter substances is further reduced by 49% in total by 76%.
Keywords: метанове бродіння; пивоварні відходи; білковий відстій; біогаз; мікробний білок; rational processing; brewery waste; biogas; кафедра екології та екоменеджменту