Бендерська (Дущак), Ольга ВячеславівнаБессараб, Олександр Семенович2020-04-272020-04-272018Патент 127328 України МПК А23В 7/005 (2006.01)/ Спосіб комплексної переробки томатів// Бендерська О.В., Бессараб О.С.; заявник Національний університет харчових технологій НУХТ. – № № u2018 02080; заявл. 25.09.2018; опубл. 10.05.2019. Бюл. № 9.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/30999Спосіб комплексної переробки томатів полягає в послідовних операціях інспекції із видаленням некондиційних, вражених шкідниками та хворобами плодів, сортуванні томатів за ступенем стиглості, митті та механічному видаленні плодоніжок томатів, причому як сировину використовують томати різного ступеня зрілості та морфологічної будови, бланшування томатів проводять при температурі 60-120 °C протягом 0,5-60 хвилин, після цього проходить очищення томатів з подальшим їх подрібненням до розмірів частинок 5-15 мм, насіння томатів видаляють при здвоєному протиранні на ситі з діаметром отворів 1-2 мм, а на другому ситі з діаметром отворів 0,3-0,6 мм остаточно протирають томатну масу.томатиспосібпереробкаtomatomethodrecyclingкафедра технології консервуванняСпосіб комплексної переробки томатів (Патент на винахід № 112207 UA)Preprint