Формування якості некріплених суничних виноматеріалів за використання різних рас дріжджів - Токар, Анастасія Юхимівна; Гайдай, І. В.; Юшина, О. Ю.; Войцехівський, Володимир Іванович (My University, 2018)
З ’ясовано, щ о на ф орм ування якост і вином ат еріалів з ягід суниці істотновпливали два ф акт ори: особливост і сорт у і р а с а дріж дж ів. Зокрема, відм ічався переваж аю чий вплив р а си дріж дж ів (від 52 до 73%) на накопичення ет илового спирту, м асову концент рацію залиш кових цукрів, лет ких кислот і залиш кового екст ракт у. І лиш е м асова концент рація т ит рованих кислот залеж ала переваж но від особливост ей сорту. В ином ат еріали з ягід суниці садової сорт ів П о лка і П егас придат ні для вигот овлення вином ат еріалів з об ’єм ною част кою ет илового спирт у 14,8— 17,2% , щ о достатньо для виробницт ва десерт них чи солодких некріплених плодово-ягідних вин.
Keywords: суниця садова; сорт; раса дріжджів; garden strawberries; sort; yeast race; некріплені виноматеріали; unfortified wine materials