Склад морозива молочно-овочевого низькожирного (Патент на винахід № 129135) - Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна; Поліщук, Галина Євгеніївна; Осьмак (Федченко), Тетяна Григорівна; Сапіга, Вікторія Ярославівна; Михалевич, Артур Петрович; Бандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна (My University, 2025)
Винахід стосується складу морозива молочно-овочевого низькожирного, що містить молочний жир, сухий знежирений молочний залишок, цукор, стабілізатор, воду питну, овочеве пектинвмісне пюре та β-глюкан з вівса. Технічним результатом є одержання морозива молочно-овочевого низькожирного, шляхом використання пектинвмісного пюре та високоочищеного β-глюкану з вівса, який є міметиком молочного жиру, сприятиме покрашенню якісних показників низькожирного морозива та дозволить розширити асортиментний ряд заморожених десертів.

The invention relates to the composition of low-fat dairy-vegetable ice cream, containing milk fat, dry skimmed milk residue, sugar, stabilizer, drinking water, vegetable pectin-containing puree and oat β-glucan. The technical result is the production of low-fat dairy-vegetable ice cream by using pectin-containing puree and highly purified oat β-glucan, which is a milk fat mimetic, will contribute to improving the quality indicators of low-fat ice cream and will allow expanding the range of frozen desserts.
Keywords: морозиво; овочеве пектинвмісне пюре; β-глюкан з вівса; ice cream; vegetable pectin-containing puree; β-glucan from oats; кафедра технології молока і молочних продуктів; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв