Шульга (Замура), Світлана Анатоліївна2024-10-012024-10-012022Шульга, С. Ефективність очищення води сучасними матеріалами / С.Шульга // Перспективи майбутнього та реалії сьогодення в технологіях водопідготовки : матеріали ІV Міжнародної науково-практичної конференції, 25-26 жовтня 2022 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2022. – С. 95-96https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/44928Якість природної води визначається її властивостями, які зумовлюють придатність її для використання. Небажаними компонентами, що містяться у поверхневих та підземних водах, є підвищений вміст сполук заліза та марганцю. Підвищений вміст заліза надає воді буруватого забарвлення, неприємного смаку та запаху. Використання жорсткої води для господарських цілей викликає багато незручностей, що спонукає до пошуку різних способів її пом’якшення.The quality of natural water is determined by its properties, which determine its suitability for use. Undesirable components contained in surface and underground waters are the increased content of iron and manganese compounds. Increased iron content gives water a brownish color, unpleasant taste and smell. The use of hard water for economic purposes causes many inconveniences, which prompts the search for various ways to soften it.ukводаефективність очищеннякатіонітwatercleaning efficiencycationiteкафедра технології цукру і підготовки водиЕфективність очищення води сучасними матеріаламиThesishttps://orcid.org/0000-0002-1774-6031