Стеценко, Наталія Олександрівна2019-11-132019-11-132019Стеценко, Н. О. Використання маслянки для виробництва оздоровчого напою з комбінованим складом сировини / Н. О. Стеценко // Scientific discoveries: projects, strategies and development: Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ» with Proceedings of the International Scientific and Practical Conference (Vol. 1), October 25, 2019. Edinburgh, UK : European Scientific Platform. – Р. 88-89.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/30256Багатий біохімічний склад маслянки обумовлює доцільність її застосування для створення харчових продуктів оздоровчого призначення. Як молочна основа може використовуватись суміш знежиреного молока і маслянки. Експериментально встановлено, що найкращу консистенцію має продукт, у якому співвідношення знежиреного молока і маслянки становить 1:2. Запропоновано при виробництві кисломолочного напою використовувати стабілізатор молочної основи – низькометоксильований пектин. Такий прийом дозволяє покращити структурно-механічні властивості кисломолочних продуктів і сприяє поліпшенню життєдіяльності лактобактерій. Пектин виконує роль не тільки стабілізатора структури, а й функціонального інгредієнту, який має здатність зв’язувати та виводити з організму іони важких металів та радіонукліди.uk-UKмаслянкаоздоровчий харчовий продукткисломолочний напійпектинкомбінований склад сировиниbuttermilkhealthy foodfermented milk drinkpectinraw materials combined compositionкафедра технології оздоровчих продуктівВикористання маслянки для виробництва оздоровчого напою з комбінованим складом сировиниThesis