Кобець (Задорожня), Олена СергіївнаДесик, Микола ГригоровичАрпуль (Олексійчук), Оксана ВолодимирівнаДоценко, Віктор ФедоровичТеличкун, Володимир Іванович2018-04-062018-04-062016Використання вакуумного охолодження у технології бісквітних напівфабрикатів / М. Г. Десик, О. В. Арпуль, В. І. Телечкун, В. Ф. Доценко // Наукові праці Національного університету харчових технологій. – Київ : 2016. – Том. 22, №6. – С. 173-178.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/26886У статті розглянуто альтернативний спосіб охолодження бісквітних напівфабрикатів в умовах вакууму. Визначено, що тривалість охолодження напівфабрикату суттєво зменшується та відпадає необхідність у використанні стадії його вистоювання. Досліджено зміну фізико-хімічних показників якості готового виробу при застосуванні вакуумного охолодження у порівнянні з традиційним способом. Article describes an alternative method of cooling sponge semi-finished products in a vacuum. It was determined that the cooling duration is substantially reduced and the semifinished product is no longer necessary to use his proofing step. The change in physico-chemical parameters of quality of the finished product when using vacuum cooling as compared with a conventional method.uk-UKвакуумне охолодженнябісквітинапівфабрикатиvacuum coolingbiscuitssemi-finished productsкафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництвкафедра готельно-ресторанної справиВикористання вакуумного охолодження у технології бісквітних напівфабрикатівArticle