Успішна соціалізація студентів ВНЗ як основна мета діяльності педагога-наставника - Чугаєва, Наталія Юріївна (My University, 2012)
У статті розглядаються особливості освітньої соціалізації студентів в контексті загального поняття про соціалізацію. Розроблено модель освітньої соціалізації студента як презентацію соціалізуючої діяльності педагога-наставника. Висвітлено використання диференційно-індивідуального підходу в роботі наставника зі студентами.

In the article the features of the students’s educational socialization in the context of the overall concept of socialization are considered. A model of student’s educational socialization as a presentation of the teacher-mentor socializing activity was developed. The use of differential-individual approach in tutor’s work with students is highlighted.
Keywords: успішна соціалізація; successful socialization; освітня соціалізація; педагог-наставник; студент; teacher-tutor; educational socialization; student; кафедра гуманітарних дисциплін