Пошук оптимального профілю різальної кромки ножа подрібнювача м'ясних продуктів - Титарчук, Анатолій Олександрович; Мізнік, Лариса Миколаївна; Таран, Віталій Михайлович (My University, 1999)
Основним параметром ножа для подрібнення м'ясних продуктів є кут загострення леза. Кут загострення характеризує енергоємність процесу різання. При ковзаному або тягнутому різанні, яке виникає у залежності від профілю різальної кромки, крім швидкості подавання, що направлена перпендикулярно до різальної кромки, має місце швидкість ковзання, яка направлена вздовж цієї кромки. Тому при певному конструктивному куті загострення певний вплив має величина робочого (відносно матеріалу) кута контакту леза, який змінюється в залежності від профілю різаної кромки. The main parameter knife for cutting meat products is the angle sharpening blades. Acute angle characterizes the energy of the cutting process. When skating or pull cutting that occurs depending on the profile of the cutting edge than the speed of the feed that is directed perpendicular to the cutting edge, there is a speed slide that sent along this edge. Therefore, when a constructive acute angle has an impact value of working (relative material) contact angle of the blade, which varies depending on the profile, cut edge.
Keywords: straw chopper; м'ясо; різання; ніж; подрібнювач; meat; cutting; knife; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв