Культурологія: теорія та історія культури - Тюрменко, Ірина Іванівна; Буравченкова, Світлана Борисівна; Рудик, Петро Андрійович; Береговий, Сергій Ігорович; Кобилянський, Євгеній Едуардович; Колосюк, Валерій Олексійович; Левицька, Надія Миколаївна; Терес, Н. В.; Рогожа, М. М.; Сторожик, Іван Іванович (My University, 2010)
Навчальний посібник дає широкі знання про генезис культури, закономірності й тенденції її розвитку, розкриває філософські, соціологічні та історичні аспекти культури. До кожної теми підібрано запитання для самоконтролю знань, список літератури, ілюстративний матеріал (другий розділ). Є предметний покажчик. Призначений для студентів усіх форм навчання вищих закладів освіти і технікумів, викладачів, учителів середніх навчальних закладів усіх типів, старшокласників та всіх, кого цікавлять актуальні проблеми культурології. The manual provides extensive knowledge about the genesis of culture, laws and its development trends, reveals the philosophical, sociological and historical aspects culture. For each topic selected questions for self-knowledge, a list of literature, illustrations (second section). There is an index. Designed for students of all learning higher education institutions and colleges, teachers, teachers of secondary schools of all types, seniors and all those interested in current cultural issues.
Keywords: культурологія; cultural; теорія культури; theory of culture; історія культури; history of culture; кафедра гуманітарних дисциплін; кафедра економіки і права