Продукти перероблення конопель–цінна сировина для виробництва функціональних харчових продуктів - Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна; Молодід, Тетяна Іванівна (My University, 2019)
Досліджено фізико-хімічні показники продуктів перероблення конопель – борошна та насіння. Визначено вміст білків, ліпідів, клітковини, вітаміну С у зазначеній сировині. Встановлено вплив конопляного борошна та насіння на фізико-хімічні показники тіста при виробництві цільнозернового хліба. Визначено вміст сирої клейковини, газоутворювальну та газоутримувальну здатності тіста, збагаченого продуктами перероблення конопель. Встановлено оптимальну кількість збагачувачів, яка дозволяє суттєво підвищити якість готових виробів.
Keywords: кафедра технології оздоровчих продуктів; конопля; клітковина; цільнозерновий хліб