Розподіл питомого навантаження стружки в об’ємі колонного дифузійного апарата - Пушанко, Микола Миколайович; Парахоня, Андрій Миколайович (My University, 2012)
Розглянуто особливості проведення процесу дифузії цукрози з бурякової стружки. Проведено огляд конструкцій колонних дифузійних апаратів. Показано нерівномірний характер розподілу стружки по висоті колони. Розглянуто розроблену, захищену патентом України на корисну модель, конструкцію пробовідбірника ПВ-1 та методику проведення дослідів. Опрацьовані результати експериментів. Вони показали нерівномірний характер розподілу стружки по радіусу R колони. Знайдено графічні та аналітичні функції . Розглянуто чинники, що впливають на розподіл питомого навантаження сокостружкової суміші в об’ємі колони. Запропоновані практичні заходи, що забезпечать покращення роботи колонної дифузійної установки. The features of the diffusion of sucrose from sugar beet chips. An examination of column designs diffusers. Indicated on the uneven distribution of the chips on the height of the column. Considered developed, protected by a patent of Ukraine for useful model konstruktsіyu PV-1 probe, and how to conduct experiments. Treated with the experimental results. They pointed to the uneven distribution of the chips on the radius R column. Found graphical and analytical functions. The reasons that affect the distribution of the specific load sokostruzhechnoy mixture in the volume column. Proposed practical techniques that will ensure improvement of the diffusion column installation.
Keywords: стружка; кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування; chips; питоме навантаження; колонний дифузійний апарат; unit load; columned diffusion machine