Рашевська, Тамара ОлексіївнаСімахіна, Галина ОлександрівнаГулий, Іван СтепановичПрядко, Микола ОлексійовичГойко, Ірина Юріївна2014-09-122014-09-122000Деклараційний патент на винахід № 31858 A , МПК A23C 15/16 Спосіб виробництва вершкового масла з наповнювачем і шоколадного / Рашевська Т. О., Сімахіна Г. О., Гулий І. С., Прядко М. О., Гойко І. Ю. – заявник Український державний університет харчових технологій. – № 98115929 ; заяв. 09.11.1998 ; опуб. 15.12.2000, Бюл. № 7https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/16738Спосіб передбачає отримання високожирних вершків, підготовку і внесення смакових наповнювачів, пастеризацію суміші, перетворення її в масло. Вводять кріопорошок цукрового буряку iз розрахунку вмісту цукру в готовому продукті 3-15%, який вводять після пастеризації і охолодження суміші до температури 20-45°С у вигляді 5-20% суспензії, підготованої шляхом внесення кріопорошка в пастеризовані та охолоджені до температури 20-45°С сколотини, або молоко, або вершки з наступним перемішуванням та витримкою при даній температурі на протязі 5-10хв. A method provides producing high-fat cream, preparation and introducing flavoring fillers, pasteurization of the mixture, transformation thereof into butter. Sugar beet cryopowder is introduced on the basis of sugar content in the end product 3-15 %. The cryopowder is introduced after pasteurization and cooling the mixture to the temperature 20-45 °C in the form of 5-20 % suspension prepared by introduction of cryopowder in pasteurized and cooled to the temperature 20-45 °C butter-milk or milk or cream with subsequent mixing and holding under the temperature during 5-10 min.otherвисокожирні вершкивершкове маслокріопорошокhigh-fat creambuttercryopowderкафедра теплоенергетики та холодильної технікикафедра технології молока і молочних продуктівкафедра технології оздоровчих продуктівСпосіб виробництва вершкового масла з наповнювачем і шоколадного (Деклараційний патент на винахід № 31858 A)Other