Шаповаленко, Олег ІвановичКорж, Тамара ВолодимирівнаФурманова, Юлія ПетрівнаВаврикович, Л. Б.2012-04-052012-04-052011Дослідження впливу електромагнітного поля НВЧ на біохімічні властивості зерна гречки / О. І. Шаповаленко, Т. В. Корж, Ю. П. Фурманова, Л. М Ваврикович // Хранение и переработка зерна. - 2011. - № 6. - С. 48-50.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/740Наведено результати дослідження впливу режимів ЕМП НВЧ на вихід та якість «легких» зерен. Досліджено вплив потужності НВЧ обробки зерна гречки на ступінь накопичення декстринів в легких зернах, а також порівняно із їх вмістом у зерні та крупі. Показана залежність накопичення декстринів у "легких" гречаних зернах при різних значеннях вихідної вологості зерна гречки. Findings of investigation about EMF SHF modes influence on output and quality of “light” kernels are provided. Influence of SHF treatment power of buckwheat kernels on dextrines accumulation level in “light” kernels, and as well comparing to its content in buckwheat kernels and cereal is investigated. Dependency of dextrines accumulation in “light” buckwheat kernels for different value of outgoing moisture of buckwheat kernels is shown.uk-UKзерно гречкиbuckwheatелектромагнітне поле надвисокої частотибіохімічні властивостівіхід «легких» зеренякість «легких» зеренultra-high frequent electro-magnetic fieldbiochemical propertiesoutput of “light” kernelsquality of “light” kernelsкафедра технології зберігання і переробки зернакафедра технології ресторанної і аюрведичної продукціїДослідження впливу електромагнітного поля НВЧ на біохімічні властивості зерна гречки