Зміна вологовмісту і концентрації цукрів в груші під час сушіння - Войцеховський, Дмитро Ігорович; Шутюк, Віталій Володимирович; Василів, Володимир Павлович (My University, 2016)
У цій роботі описано процес сушіння груш за різних температур. З можливих методів сушіння було вибрано такий метод, який забезпечував зберігання якості готового продукту. Розглянуто стадії процесу сушіння, зміни вологовмісту та вмісту цукрів по всьому об’єму плода груші, наведено графіки цих змін. Для адаптування традиційних режимів сушіння груші до промислових умов з отриманням продукту високої якості автори досліджували зміну концентрації цукрів та вологи по радіальному перерізу плода.
Keywords: сушіння; груша; вологовміст; цукри; сушка; влагосодержание; сахара; drying; pear; moisture; sugars; кафедра технології консервування