Сучасний стан, ризики та перспективи торгівлі цінними паперами в Україні - Арич, Михайло Іванович; Дем'яненко, Інна Вікторівна (My University, 2022)
У статті проведено дослідження поточних особливостей, ризиків і напрямів удосконалення інструментів, методів та умов торгівлі цінними паперами в Україні з урахуванням всіх можливих нині факторів впливу на економіку країни в цілому, а також на ринок цінних паперів зокрема. Дослідження проводилося системно та комплексно на основі як огляду вітчизняних та іноземних літературних джерел, ґрунтуючись при цьому на таких методах наукового дослідження, як аналіз (вивчаючи сучасний стани торгівлі цінними паперами), порівняння (структуруючи ризики та перспективи розвитку фондового ринку в Україні), узагальнення (обґрунтовуючи висновки даної наукової роботи) тощо. З метою глибини аналізу та формування обґрунтованих висновків пропоноване наукове дослідження було структуроване, описуючи такі складові, як державне регулювання ринку цінних паперів, сучасний стан і тенденції розвитку ринку торгівлі цінними паперами в Україні, аналіз впливу військової агресії Російської Федерації в цілому на економіку країни та фондовий ринок зокрема, проблеми та фактори ризику торгівлі цінними паперами, а також найбільш ефективні інструменти їх усунення.
Keywords: кафедра фінансів; кафедра маркетингу; цінні папери; фондовий ринок; акції; облігація; брокер; дилер; андеррайтинг; securities; stock market; share; bond; broker; dealer; underwriting