Безвідходне енергозбережне виробництво чайного концентрату - Зав'ялов, Володимир Леонідович; Бодров, Віктор Семенович; Попова, Наталія Вікторівна; Мисюра, Тарас Григорович; Запорожець, Юлія Владиславівна (My University, 2005)
Аргументовано необхідність безвідходного та енергозбережного виробництва високоякісних концентратів фіточаїв і чаїв, збагачених вітамінними та біоактивними добавками. Наведено технологічну та апаратурно-технологічну схеми виробництва концентрованих чайних екстрактів – рідини та порошку. Схеми побудовано на основі оригінального (авторського) екстрактора вібраційного принципу екстрагування і транспортування твердої фази. The necessity of non-waste and to save gas and the production of high concentrates of herbal teas and teas-tion enriched with vitamins and bioactive supplements. Submitted by tech-ical and hardware-production scheme-tion concentrated tea extracts - liquid and powder. Scheme is built on the original (copyright) extractor vibration principle extracted-tion and transportation of solid phase.
Keywords: екстракт; extract; чай; розчинник; біологічно активні речовини; tea; solvent; biological active substances; кафедра експертизи харчових продуктів; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв