Методи аналітичного управління складними технологічними комплексами - Поворознюк, Назар Іванович; Смітюх, Ярослав Володимирович; Ладанюк, Анатолій Петрович (My University, 2013)
Пропонується розгляд аналітичних підходів та методів для управління складними об’єктами, що включає методи багатовимірного статистичного аналізу та нейромережевого прогнозування і дає можливість забезпечити підтримку прийняття обґрунтованих рішень посадовими особами різного рівня з урахуванням відповідних критеріїв управління. Для технологів – оцінка збурень та можливість прогнозування зміни динамічних властивостей технологічних процесів, для економістів та керівників підприємств – очікувані показники техніко-економічної ефективності.
Keywords: статистичний аналіз; ретроспективні дані; обробка інформації; нейромережеве прогнозування; retrospective data; information processing; кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка