Подобій, Олена ВалеріївнаМірошников, Олег Миколайович2012-12-072012-12-072001Подобій, О. В. Дослідження впливу добавок трет-бутанолу на процес гідратації цукрози / О. В. Подобій, О. М. Мірошников // 7 міжнар. наук.-практ. конф.– 2001. - С. 62-63.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/4160Досліджено процес гідратації цукрози в присутності добавок неелектролітів. За допомогою диференційного методу аналізу, зокрема низькотемпературної диференційної скануючої калориметрії, зафіксовані фізико-хімічні зміни, що відбуваються з водою в процесах охолодження та нагрівання розчину цукрози. Обговорений механізм впливу взаємодіючих компонентів на їх реакційну здатність та механізм впливу середовища на внутрішньо- та міжмолекулярні взаємодії в досліджуваних системах. The process of hydration of sucrose in the presence of additives nonelectrolytes. With the differential method of analysis, including low differential scanning calorimetry, recorded physical and chemical changes that occur with water during cooling and heating sucrose solution. The mechanism of the influence of interacting components in their reactivity and mechanism of the influence of environment on intra-and intermolecular interactions in the studied systems.otherвплив неелектролітів на гідратацію цукрозиeffect on the hydration of nonelectrolytes sucroseнизькотемпературна диференціюючи скануючи калориметріяlow-temperature scanning calorimetry differentiatingкафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобівДослідження впливу добавок трет-бутанолу на процес гідратації цукрозиArticle