Суміш прянощів «Духмяні» - Лисенко, Артем Артурович; Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна (My University, 2018)
Розроблено рецептуру та спосіб виробництва суміші прянощів “Духмяні”, яка може бути використана для створення продуктів оздоровчого спрямування. Суміш прянощів має вишуканий смак та щадний вплив на шлунково-кишковий тракт, що дозволяє розширити коло споживачів, включаючи тих, яким не можна вживати гостру їжу. Визначено органолептичні та основні фізико-хімічні показники якості розробленої суміші прянощів “Духмяні”, розраховано харчову цінність. A recipe and a method of producing a blend of spices "Dummyany" have been developed, which can be used to create products for health improvement. A mixture of spices has an exquisite taste and a spontaneous effect on the gastrointestinal tract, which allows you to expand the circle of consumers, including those that can not be consumed with acute food. The organoleptic and basic physical and chemical parameters of quality of the developed mixture of spices Dukhmyany are determined, nutritional value is calculated.
Keywords: кафедра технології оздоровчих продуктів