Досвід проведення пробної флокуляції для покращення роботи колонної станції знезалізнення - Чарний, Дмитро Володимирович; Чернова, Наталія Миколаївна (My University, 2022)
Проведено пробну флокуляцію проаерованої води зі свердловини за допомогою флокулянтів марки Zetag®. Досліджено вплив флокулянтів з метою прискорення укрупнення колоїдів Fe3+ у вигляді Fe(OH)3 до розмірів, які будуть забезпечувати їх ефективне затримання в міжзерновому просторі фільтрувального завантаження, як для катіонних, так і для аніонних флокулянтів, а також з їх поєднанням.
Keywords: кафедра технології цукру і підготовки води; вода зі свердловини; пробна флокуляція; знезалізнення; Zetag 8187; Zetag 4145; well water; trial flocculation; iron removal