Шаруда, Світлана СергіївнаКишенько, Василь Дмитрович2012-03-292012-03-292008Шаруда, С. С. Лінгвістична апроксимація технологічних показників хлібопекарського виробництва / С. С. Шаруда, В. Д. Кишенько // Искусственный интеллект. - 2008. - № 4. - С. 188 - 192.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/618В даній статті показано, що хлібопекарське виробництво дійсно є складним об'єктом управління. У такому випадку одним з ефективних способів управління є застосування сценарного підходу. Обгрунтовано необхідність використання теорії нечітких множин для побудови систем управління технологічними процесами виробництва хліба. Наведено функції належності для основних технологічних показників даних процесів. In this paper it is shown that the production of bread-making is indeed a complex object management. In this case, one of the most effective ways to manage is a scenario approach. The necessity of using the theory of fuzzy sets for the construction of process control systems for the production of bread. Shows the membership functions for the main technological parameters of these processes.uk-UKхлібопекарське виробництвоbakery productionсценарний підхідscenario approachнечіткі множиниfuzzy setsфункція належностіmembership functionкафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. ЛаданюкаЛінгвістична апроксимація технологічних показників хлібопекарського виробництваArticle