Радзієвська, Ірина Гіронтіївна2012-12-242012-12-242012Радзієвська, І. Г. Комбіновані жирові продукти: дослідження споживчих властивостей при використанні для виготовлення кондитерських виробів / І. Г. Радзієвська // Продукты & Ингредиенты. – 2012. - № 2 (88). - С. 30-31.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/4870Жири є важливим компонентом раціону людини, вони забезпечують організм енергетичним та пластичним матеріалом. Серед них значне місце займають так звані комбіновані жири, до складу яких входять рослинні і тваринні жири. В залежності від призначення комбіновані жири можуть безпосередньо вживатись в їжу, це – маргарини, використовуватись для випікання або в якості кулінарного жиру, який піддається термічній обробці. Зважаючи на те, що потреба в наведених комбінованих жирових продуктах постійно зростає, проблема їх якості стає все більш актуальною, головним чином через наявність в їхньому складі рослинних олій, які швидко окиснюються. Fats are an essential component of the human diet, they provide the body with energy and plastic material. Among them a significant place occupied by the so-called combined fats, which include vegetable and animal fats. Depending on the purpose of combined fats can be directly used as food, it is - margarine, used in baking or as a cooking oil, which is subjected to heat treatment. Given that the need for the following combination of fatty foods is growing, the problem of quality is becoming increasingly important, mainly because of the presence in their composition of vegetable oils, which are rapidly oxidized.otherспоживчі характеристикиconsumer characteristicsкомбіновані жирові продуктипероксидне числоcombined fatty foodsperoxide numberкафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобівКомбіновані жирові продукти: дослідження споживчих властивостей при використанні для виготовлення кондитерських виробівArticle