Бічашвілі, Анна ДмитрівнаБендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна2024-05-102024-05-102024Бічашвілі, А. Д. Вплив антиоксиданту томатів лікопіну на організм людини / А. Д. Бічашвілі, О. В. Дущак // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 90-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 11–12 квітня 2024 р. – Київ : НУХТ, 2024. – Ч. 1. – С. 232.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/43090Лікопін, каротиноїд, природний пігмент, надає томатам та деяким іншим фруктам та овочам червоний колір. Він відомий своїми антиоксидантними властивостями, здатними захищати клітини від ушкоджень, спричинених вільними радикалами. Лікопін взаємодіє з іншими антиоксидантами, такими як вітамін С та Е, посилюючи їх ефективністьLycopene, a carotenoid, is a natural pigment that gives tomatoes and some other fruits and vegetables their red color. It is known for its antioxidant properties that can protect cells from damage caused by free radicals. Lycopene interacts with other antioxidants, such as vitamin C and E, enhancing their effectivenessukхарчова промисловістьтоматилікопінхарчові продуктикафедра технології консервуванняfood industrytomatoeslycopenefoodВплив антиоксиданту томатів лікопіну на організм людиниThesishttps://orcid.org/0000-0002-9811-3286