Вплив антиоксиданту томатів лікопіну на організм людини - Бічашвілі, Анна Дмитрівна; Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна (My University, 2024)
Лікопін, каротиноїд, природний пігмент, надає томатам та деяким іншим фруктам та овочам червоний колір. Він відомий своїми антиоксидантними властивостями, здатними захищати клітини від ушкоджень, спричинених вільними радикалами. Лікопін взаємодіє з іншими антиоксидантами, такими як вітамін С та Е, посилюючи їх ефективність

Lycopene, a carotenoid, is a natural pigment that gives tomatoes and some other fruits and vegetables their red color. It is known for its antioxidant properties that can protect cells from damage caused by free radicals. Lycopene interacts with other antioxidants, such as vitamin C and E, enhancing their effectiveness
Keywords: харчова промисловість; томати; лікопін; харчові продукти; кафедра технології консервування; food industry; tomatoes; lycopene; food