Фізіологічні особливості озимого та ярого ячменю - Кошова, Валентина Миколаївна; Коберніцька, Аліна Олександрівна (My University, 2019)
Основною сировиною для отримання пива є ячмінний солод, тобто зерно, яке при певних умовах і потім підсушене. Якість ячменю впливає на якість пива. Найбільш важливими показниками зерна є колір та запах, плівчатість, натура, екстрактивність, вміст білка та крохмалю. Також важлива крупність зерна, чим вищий цей показник, тим більша кількість екстракту в солоді. В свою чергу досить великий вміст екстрактивних речовин дозволяє отримати, в подальшому, більшу кількість пива. The main raw material for beer production is barley malt, that is, grain, which is then dried under certain conditions. The quality of barley affects the quality of beer. The most important indicators of grain are color and odor, salinity, nature, extractivity, protein content and starch. Also important is the grain size, the higher this indicator, the greater the amount of extract in the malt. In turn, a sufficiently high content of extractives allows to obtain, in the future, more beer.
Keywords: ячмінь; дихання; окисно-відновні процеси; обмін речовин; barley; respiration; redox processes; metabolism; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства