Вимоги цукрового виробництва до технологічних властивостей вапняного молока - Кос (Гусарук), Тетяна Святославівна; Вєрченко, Лідія Михайлівна; Хомічак, Любомир Михайлович (My University, 2007)
Працюючи з вапняним молоком, значення питомої поверхні твердої фази якого лежать в діапазоні оптимальних величин = 4,1...4,43, то у подальшому це дозволить досягнути максимального ефекту очищення дифузійного соку та уникнути ускладнень на стадії його фільтрування. Working with a limewater, the values of specific surface of hard phase of which lie in the range of optimum sizes = 4,1...4,43, in subsequent it will allow to attain the maximal effect of cleaning of diffusive juice and avoid complications on the stage of his filtration.
Keywords: дифузійний сік; вапняне молоко; карбонат кальцію; кафедра технології цукру і підготовки води; кафедра технології оздоровчих продуктів