Романова, Зоряна МиколаївнаІльченко, Єлизавета Едуардівна2014-10-272014-10-272014Романова, З. М. Дослідження впливу галотанінів на колоїдну стійкість пива / З. М. Романова, Є. Е. Ільченко / Нові ідеї в харчовій науці - нові продукти харчовій промисловості : міжнародна наукова конференція, присвячена 130-річчю Національного університету харчових технологій, 13-17 жовтня 2014 р. – К. : НУХТ, 2014. – С. 118.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/17712Стійкість пива визначає вміст у ньому небажаних білкових фракцій і їх взаємодія з поліфенолами сировини. Протягом останніх десятиліть для подовження зберігання пінного напою спочатку використовували дубову діжку, добавляли дубову стружку, пізніше почали вносити синтетичні стабілізатори. Проте дослідження в технології пивоваріння підтверджують - стійкість пива можливо подовжити завдяки підвищенню його колоїдної стабільності. Resistance beer determines the content of unwanted protein fractions and their interaction with polyphenols material. Over the past decades to extension of storage beer originally used oak barrels, and added oak chips, and later began to make synthetic stabilizers. however research in the technology of brewing confirm - stability of beer may extend it by increasing the colloidal stability.otherстійкість пиваполіфенолгалотаніниstability of beerpolyphenolhalotaninyкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробстваДослідження впливу галотанінів на колоїдну стійкість пиваOther