Система НАССР: принципи та переваги від її впровадження - Григорців, Михайло Володимирович (My University, 2015)
Про безумовне визнання українськими споживачами вітчизняних продуктів харчування свідчать результати багатьох соціологічних досліджень та опитувань громадської думки. Крім того, офіційна статистика структури споживання в Україні підтверджує цей факт. Але сьогодні перед підприємствами харчової промисловості стоять нові завдання, зокрема, і освоєння нових ринків збуту своєї продукції. Потенційні зарубіжні партнери все частіше пред’являють українським виробникам харчових продуктів вимоги щодо існування на підприємстві діючої системи управління безпечністю харчових продуктів на основі принципів НАССР, як це прийнято у багатьох європейських країнах. У зв’язку з цим дослідження даної тематики є актуальним і відповідає сучасним вимогам науки і практики. On unconditional acceptance Ukrainian domestic consumers of food products are the results of many sociological studies and opinion polls. In addition, official statistics of consumption patterns in Ukraine confirms this fact. But today before food enterprises facing new challenges, in particular, the development of new markets for their products. Potential foreign partners are increasingly placing Ukrainian producers of food requirements for the existence of the enterprise operating system of food safety management based on HACCP principles, as is customary in many European countries. In this regard, the study of this subject is relevant and meets the modern requirements of science and practice.
Keywords: кафедра економіки і права; підприємство; система; управління; system; enterprise; management