Карпик, Галина ВікторівнаЮрчак, Віра Гаврилівна2014-06-102014-06-102013Карпик, Г. В. Закономірності перебігу колоїдних процесів у макаронному тісті зі збільшеним вмістом харчових волокон / Г. В. Карпик, В. Г. Юрчак // Здобутки, проблеми та перспективи розвитку готельно-ресторанного та туристичного бізнесу : матеріали ІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції. – Київ : НУХТ, 2013. - С. 81-83.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/14897Досліджено водопоглинальну здатність борошна, висівок та їх суміші. Визначено форми зв’язку вологи з матеріалом в сирих макаронних виробах з висівками і з цільнозернового борошна та їх сорбційні властивості. Встановлено збільшення кількості вологи макро- і мікрокапілярів, зростання сорбційного об’єму пор, їх питомої поверхні та зменшення середнього діаметра пор в досліджуваних макаронних виробах.uk-UKмакаронні виробиводопоглинальна здатністьформи зв’язку вологиізотерми сорбції - десорбціїмакаронные изделияводопоглотительная способностьформы связи влагиизотермы сорбции-десорбцииmacaroni productswater absorption propertyforms of humidity bondssorption-desorption isothermsкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівЗакономірності перебігу колоїдних процесів у макаронному тісті зі збільшеним вмістом харчових волоконThesis