Дослідження можливості заміни пшеничного борошна на рисове у виробництві бісквітних напівфабрикатів для хворих на целіакію - Войтенко, Олександра (My University, 2014)
Органолептичні та фізико-хімічні показники контрольного та дослідного зразків суттєво не відрізняються. За органолептичними показниками бісквіт на рисовому борошні має ніжніший смак та більш ароматний. За фізико-хімічними показниками суттєвих змін не відбулося, а отже, ми отримали адекватну заміну напівфабрикату на рисовому борошні. Тому можлива навіть повна заміна пшеничного борошна на рисове без погіршення властивостей кінцевого продукту. Organoleptic and physico-chemical properties of the control and experimental samples do not differ significantly. For organoleptic characteristics cake in the rice flour is more gentle taste and more flavorful. Physico-chemical indicators of significant changes have occurred, and so we got an adequate replacement intermediate product in the rice flour. It is therefore possible even complete replacement of wheat flour for rice without degradation of the final product.
Keywords: бісквітні напівфабрикати; заміна пшеничного борошна; рисове борошно; rice flour; biscuit semis; replacement of wheat flour